Bli Nattvandrare - du behövs!

Nattvandrare Norrmalm är viktiga, tre argument för detta är:
- vi utgör vuxennärvaro
- ungdomarna vänder sig till oss
- alla vuxna som får höra om oss säger det
 

Just nu är vi en kärntrupp på fyra personer med ungefär fem då-och-dåare, det räcker inte. Kom med du också. En gång eller flera. Vi ses den utanför Inferno Online på Odengatan på fredagar  klockan 21. Gå in på Nattvandrare Norrmalm på Facebook och 'joina' eventet eller mejla camilla.skytte@comhem.se

 

Ungdomar i parken, lite fylla och trevliga samtal. En kväll med Nattvandrarna Norrmalm.
Möter upp fältassistenterna utanför Inferno Online klockan nio. Får veta om något särskilt förväntas hända under kvällen - fest i Hagaparken kanske, fika-häng på café 60 eller inget att rapportera. Säger hej så länge och att vi hörs under kvällen. Börjar i Vasaparken, ett gäng spelar fotboll, ett annat gäng leker i lekparken, uppe på dagiset har några dukat upp en förfest - ett glatt gäng från olika delar av stan. Vi presenterar oss, får glada tillrop tillbaka - 'jaha är ni såna där nattvandrare', 'det är verkligen bra', 'om vi har druckit? Jo men bara jätte lite'. En tjej är redan nu lite berusad, bor en bit bort och berättar att hon lovat ta halv tolv pendeln hem. Vasareals skolgård är tyst, den här kvällen, för några veckor sedan var det en gömma för några som ville röka cannabis ostört. Gustav vasa, stilla. Hälsingehöjden, tyst. Vid Rödabergsskolan sitter en trio och röker och pratar, inga tecken på dricka eller annat, hälsar och pratar lite, de har det bra. Mellanlandar på fritidsgården, får lite vatten att dricka, 70 ungdomar har varit inne och spelat pingis eller tv-spel, ätit spagetti och pratat. I Vanadisparken är det oftast tyst, men just ikväll är det några killar som har korvfest dvs. bara killar är bjudna informerar de oss om. Musik och dricka, efter en stund mår en kille dåligt, vi känner till föräldrarna och försöker nå dem, ser sedan till att han blir följd hem av en kompis. Lomar vidare förbi McD Sveavägen, upp genom Obsan - pratar om våra tonåringar, hur gör du? Hur reagerar han? Vi avslutar med en sista repa i Vasaparken, hon som tidigare sagt att hon lovat sin mamma att ta 23.30 tåget hem är kvar och mer berusad, hon får låna telefonen och ringa kompisen som hon nu ska sova hos, vi följer henne till pendeln och ser till att hon får i sig en korv. Avrapporterar till fältarna om att det nu är lugnt i parken och att vi kliver av vårt pass. Tackar varandra för kvällen.

 

Dela:
Kategorier: